Kuvaa ei löytynyt

Ohje: Neulatyyny ompelukoneella

Aloittelevalle ompelijalle

Leikkaa kaksi samankokoista ja -muotoista kangastilkkua. Tilkkujen tulee olla joka reunasta 0,5-1 cm isompia, kuin minkä kokoiseksi valmiin neulatyynyn haluaa. Tämä ylimääräinen kangas on saumavara.

Aseta kappaleet oikeat puolet vastakkain ja ompele suoralla ompeleella 0,5-1 cm:n etäisyydeltä reunoista. Suora ommel ”päätellään” tekemällä muutama tikki päällekkäistä ommelta sekä ompeleen alussa että lopussa: aloita ompelemalla eteenpäin, peruuta takaisin alkuun ja jatka sitten vasta eteenpäin. Kuvassa on havainnollistamissyistä käytetty valkoista lankaa, mutta jotta ompeleesta tulisi huomaamaton, kannattaa langan väri valita mahdollisimman läheltä kankaan väriä. Jätä kääntämistä ja täyttämistä varten ompeleeseen sormen levyinen aukko.

Halutessaan ompeleen voi vahvistaa siksakilla. Siksak-ommel tulee lähelle kangastilkkujen reunoja ja estää kangasta purkautumasta. Siksakin leveyttä voi säätää sen mukaan, kuinka leveän saumavaran on jättänyt.

Käännä neulatyyny kääntöaukon avulla niin, että saumat jäävät tyynyn sisään.

Täytä neulatyyny pehmeällä ylijäämämateriaalilla, kuten loimien lopuilla tai kagastilkuilla. Tyynystä on tarkoitus saada muhkea ja pehmeä. Liian litteästä tyynystä neulat tulevat läpi toiselta puolelta ja liian kovaksi täytettyyn tyynyyn voi olla hankala laittaa neuloja.

Purista täytteet kauaksi täyttöaukosta, jotta saat tilaa aukon sulkemiseen. Käännä saumavarat myös aukon kohdalta sisään ja nipistä kankaat yhteen. Ompele suoralla ompeleella 1-2 mm:n päästä reunasta. Puristele tyynyn täytteet tasaiseksi.

Emmi

Ja ompelukone