Kuvaa ei löytynyt

Ohje: t-paidasta kangaskassi

T-paitoja voi uusiokäyttää monella tavalla. Jos paita on kulunut kainaloista, helmasta tai hihoista, mutta hienoa kuvaa tai tekstiä ei raaskisi hävittää, on t-paidan muokkaaminen kangaskassiksi loistava idea. Muokkaamisen voi tehdä monella eri tavalla ja tämä ohje jättää varaa omalle luovuudelle. Aloittelevan ompelijan on kuitenkin hyvä lähteä perusteista.

Piirrä haluamasi kassin koko. Voit käyttää apunasi valmista, hyvän kokoiseksi todettua kangaskassia. Tarkista, onko paidassa reikiä ja jätä reiät kassin ulkopuolelle tai paikkaa ne. Jos t-paitasi ovat kovin ohuita tai hiutuneita, tee kassista kaksinkertainen käyttämällä kahta t-paitaa samaan kassiin. Ota mitoissa huomioon saumavarat: sivuille ja pohjaan noin 1 cm, yläreunaan 2-3 cm.

Leikkaa piirustuksesi mukaan.

Aseta kappaleet oikeat puolet vastakkain ja saumuroi tai ompele kassin sivut ja pohja.

Leikkaa ylijääneestä paidanhelmasta, hihoista tai muusta kankaasta kappaleet kassin kahvoja varten. Leikkaa neljä kertaa haluamasi kahvan leveys.

Silitä kahvakappaleiden reunat keskelle ja taita vielä koko kappale keskeltä. Näin kahvojen kangas on nelinkertainen.

Ompele kahva kokoon läheltä avonaista reunaa. Useampi tikkirivi tekee kahvasta kestävämmän. Käytin vahvistettua ommelta, koska kankaani on hieman joustavaa. Jos t-paitasi on todella joustavaa tai ohutta, kannattaa kahvojen sisään lisätä tukikangasta tai jotakin muuta vahvistavaa materiaalia.

Käännä kassin yläreuna kahdesti. Mittaa haluamasi kahvojen kohdat ja taita kahvojen päädyt taitteen reunan alle.

Ompele yläreunan ympäri. Tähänkin voi ja kannattaa ommella useampi tikkirivi edestakaisin ompeleella.