Kuvaa ei löytynyt

Talvivaatteiden checklist

  • Onko säilytyksestä kaivetuissa talvivaatteissa reikiä tai rispaantumia? Korjaa tai korjauta reiät pieninä, niin korjauksesta saa huomaamattomamman.
  • Rispaantuneet lahkeet ja hihansuut voi paikata erillisellä kankaalla tai kääntää lyhyemmiksi.
  • Vaihda tai vaihdata jumiutuneet vetoketjut. Ompele napit irronneiden tilalle.
  • Heijastimia! Vaikka kävelisit vain autolle ja takaisin, voi heijastin pelastaa henkesi. Varmin keino on kiinnittää heijastin tai pari joka takkiin, laukkuun ja reppuun, joita käytät ja jättää ne kiinni. Itse ainakin unohdan oven suussa roikkuvat heijastimet useimmiten kotiin.
  • Omistatko ehjän pipon tai hatun ja kaulaliinan? Entä hanskat ja tumput? Kaikkia näitä saa monessa eri mallissa, värissä ja hintaluokassa suomalaisena käsityönä. Älä sorru halpatuotantoon ensimmäisellä alelaarilla, vaan ota selvää paremmista vaihtoehdoista tai, mikä kivointa, tee itse!
  • Missä kunnossa ovat talvikengät? Putsaa kengät huolella ja käytä suoja-aineita niiden iän pidentämiseksi, jos et ole tehnyt sitä jo keväällä. Nyt on myös hyvä aika viedä kevät-/kesäkengät suutarille, niin ei tule yllätyksiä silloin kun niitä jo tarvitsisi käyttöön.
  • Ota villasukkia, shaaleja ja lämpimiä villatakkeja johonkin helposti saataville. Kun vilu iskee, muista lämmin vaatetus ennen kuin väännät kodin lämmitystä suuremmalle.

Emmi

Villasukkaihminen