Kuvaa ei löytynyt

Ohje: Reiän paikkaaminen kirjomalla

Kirjominen on meditatiivista puuhaa ja sitä voi suositella ihan kaikille. Jos seinät eivät kaipaa kodintauluja ja arvostaa käytännöllisyyttä, voi kirjoa suoraan vaatteisiin, laukkuihin ja muihin tekstiiliä sisältäviin käyttöesineisiin. Kirjomalla voi peittää pienet reiät ja tahrat tai kirjomalla voi luoda pehmustetun kohdan tai heijastimen käyttämällä heijastin lankaa.

Kirjontaan tarvitset kirjontakehyksen, neulan ja lankaa. Mitä ohuempi lanka, sen huomaamattomampi paikkaus on. Ohjeen kirjontamalli on tehty kahdella muliinilangan säikeellä ohueen t-paitaan.

Näin paikkaat kirjomalla:

Kiristä reikäkohta kirjontakehykseen. Ole varovainen venyvien kankaiden kanssa: älä ylikiristä kangasta, vaan kehyksen tarkoitus on ainoastaan pitää kangas tasaisena. Varo kiristämästä kangasta enemmän leveydestä kuin pituudesta tai toisin päin, jotta kirjontakuvastasi ei tule vääristynyttä.

Piirrä haluamasi muoto reiän ympärille

kiinnitä neula kankaaseen täytettävän alueen sisäpuolelle

Täytä piirtämäsi muoto laakapistoin: vie neula piirroksen toiselta reunalta toiselle ja tuo kankaanalapuolella takaisin lähtökodan viereen. Mitä lähemmäs toisiaan neulanpistot saa, sen peittävämpi kirjonnasta tulee.

Kun haluamasi kohta on piilossa, voit jatkaa koristelemalla työtäsi erilaisin kirjontapistoin tai vain päätellä langan. Päättelyn voi tehdä esimerkiksi näin: vie lanka kankaan nurjalle puolelle, tee lyhyt pisto kirjotun alueen keskelle mutta ennen kiristämistä vie lanka lenkin läpi. Kiristä. Tee vielä kaksi solmua samalla tavoin. Pistä lankaa kahteen eri suuntaan ja katkaise lanka. Pidä päättelyt laakapistoin täytetyn alueen sisällä, jotta ne eivät näy kankaan oikealle puolelle.

Emmi