Ekotekevä

Ekotekevän filosofiaan kuuluu tavaran kunnioittaminen, korjaaminen ja kierrättäminen. Haluan kannustaa kaikkia itse tekemiseen, korjaamiseen ja korjauttamiseen, sekä kuluttajatietoisuuteen. Jokaisen kuluttajan olisi tärkeää tunnistaa laatu ja lähdemateriaalit sekä vertailla eri valmistajien valintoja. Laadukas tavara kestää aikaa ja kulutusta ja on siten halvalla tehtyä vastinetta ekologisempi ja kestävämpi vaihtoehto. Laadukas tuote tulee ostajalleen myös halvemmaksi, sillä sen elinkaari on pidempi.

Haluan osoittaa, etteivät kierrätys ja ekologisuus sulje pois laatua ja tyyliä. Ammattilaisen käsissä kierrätettykin materiaali taipuu vision mukaisiin muotteihin. Tyylejä on monenlaisia, eikä ”käsityö” aina tarkoita kaikista sateenkaaren väreistä virkattua hapsullista tuolinpäällystä (ei sillä, että minulla olisi mitään niitäkään vastaan).

Ekotekevä tarjoaa laadukkaita, käsin tehtyjä sisustustekstiilejä, kuten mattoja, vilttejä, pyyhkeitä ja tyynynpäällisiä. Tuotteet ovat joko käsin kudottuja tai valmiskankaista ommeltuja. Tarjoan myös verhojen lyhennyksiä, vetoketjujen vaihtoa sekä muuta korjausompelua.

Kangaspuiden omistajille tarjoan loimenluontia, loimenveto- ja rakennusapua.

Kuvaa ei löytynyt

Blogi

Blogissani kerron tietoa tekstiilien käsittelystä, huollosta ja materiaaleista. Pyrin lisäämään kuluttajatietoutta ja esittelemään kestäviä valintoja. Esittelen myös korjaus- ja tuunausvinkkejä käsitöistä kiinnostuneille, mutta kaikki esitellyt työt voi tietenkin teettää myös minulla.

Usein ihmiset eivät tule ajatelleeksi mitä kaikkea voi korjata. Kun tekstiilituotetta pidetään korjauskelvottomana, se heitetään pois ja tilalle ostetaan uusi. Ammattilaisen näkökulmasta tämä on kuitenkin tuhlausta, sillä suuri osa tekstiileistä on korjattavissa tai uusiokäyttöön soveltuvaa materiaalia. Haluan lisätä tietoa siitä mikä on korjauskelpoista ja siitä mitä tekstiileillemme tapahtuu kierrätettäessä tai pois heitettäessä.

Ostetaan laatua ja pidetään hyvää huolta tavaroistamme, niin ympäristö kiittää!

Kuvaa ei löytynyt

Ekotekijä

Olen sisustustekstiiliartesaani, yliopisto-opiskelija, itsepuolustusharrastaja, metallifani, ympäristöaktivisti, viherpeukalo ja lukutoukka.

Opin virkkaamaan jo ennen kuin opin lukemaan ja sen jälkeen virkkuukoukku ei ole koskaan ollut kaukana. Ensimmäisen ompelukoneeni sain 15-vuotiaana ja sillä on syntynyt muun muassa vanhojentanssipuku ja useita puvustuksia Joensuun Ylioppilasteatterin näytelmiin.

Elinikäistä harrasteosaamistani täydensin artesaanintutkinnolla, josta valmistuin keväällä 2018. Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen sisustustekstiililinjalla opin pääasiassa kangaspuiden käyttöä, tietoa kankaiden rakenteista ja käyttötarkoituksista, mutta myös muita käsityötekniikoita.

Kuvaa ei löytynyt

© Copyright 2023 Ekotekevä - All Rights Reserved